fbpx

Je wordt (nog) mooier

Vanaf het moment dat je stopt met roken, herstelt je lichaam zich. Dat kun je vaak ook in je uiterlijk terugzien! Stoppen met roken maakt je mooier.

Soms zie je al van een afstand dat iemand is gestopt met roken. Als je net gestopt bent, zie je er meestal direct frisser en gezonder uit.

Huid

Je huid krijgt een gezonde en frisse kleur. In je gezicht is dit het beste zichtbaar. De doorbloeding van je huid is beter, waardoor je bijvoorbeeld weer blosjes op je wangen krijgt.

Zodra je stopt veroudert je huid minder snel. Rook bevat koolmonoxide, een gas dat de plek van zuurstof in je bloed inneemt. Daarnaast vernauwt nicotine de bloedvaatjes in je huid. Dit zorgt voor minder bloed en zuurstof in je huidcellen. Op het moment dat je stopt met roken, herstelt dit weer.

Door te stoppen met roken, vertraag je het ontstaan van nieuwe rimpels. Ook wordt je huid weer elastischer en steviger.

Haar

Je haar krijgt meer glans. Het kan voller worden en minder broos en breekbaar. Dit komt doordat de toevoer van zuurstof verbetert als je stopt met roken. Je haar wordt daardoor ook minder snel grijs!

Bovendien ruiken je haren natuurlijk ook veel lekkerder als je bent gestopt.

Tanden

Je tanden blijven witter, wanneer je bent gestopt met roken. Roken geeft een donkere aanslag op je tanden en tandvlees. Je kan dat niet goed wegpoetsen.

Ook kan je door roken last krijgen van ontstoken tandvlees. Dit komt onder meer doordat nicotine de bloedvaatjes in je tandvlees vernauwt. Zo kan er minder bloed bij komen en daarom ook minder van je eigen afweercellen die de ontsteking tegengaan. Ontstoken tandvlees kan heel ernstige gevolgen hebben (parodontitis). Ook geeft ontstoken tandvlees vaak een slechte adem.

Als je stopt kan je tandvlees goed genezen en hoef je je geen zorgen meer te maken over je volgende tandartsbezoek of over de geur van je adem.

Ogen

Ook je ogen zijn mooier als je bent gestopt. Je hebt minder wallen en donkere cirkels rond je ogen. Je huid is namelijk beter doorbloed.

Daarnaast maak je meer collageen aan als je gestopt bent. Dat is een stof die de huid soepel en stevig maakt en je oogleden gladder trekt. Bovendien kunnen stoffen in rook je ogen irriteren en ze een vermoeide uitstraling geven. Dit trekt weg als je bent gestopt.

Handen

Je handen zien er mooier uit als je bent gestopt. Nicotine kan een gele verkleuring veroorzaken aan je vingers. Dit trekt weg na het stoppen. Maar dat is niet het enige: ook de huid op je handen wordt elastischer en steviger.

Daarnaast verbetert de toevoer van bloed naar je nagels. Je nagels worden daardoor sterker en minder breekbaar en zien er vaker roze en egaal uit.

Stoppen door middel van luxopunctuur

Wil jij ook stoppen met roken? Door middel van luxopunctuur (ook wel bekend als lasertherapie) help ik jou te stopen met twee behandelingen. Meer weten over deze behandelingen? Klik hier!

Je wordt (nog) mooier