fbpx

Wat is luxopunctuur? Luxopunctuur (van lux : licht) is een reflextechniek, in navolging van acupunctuur en shiatsu. Zonder naalden worden door middel van een infrarode stralenbundel specifieke reflexpunten van het lichaam met zachtheid bewerkt. Luxopunctuur wordt in de volksmond ook wel lasertherapie genoemd.

Pijnloos

De behandelingen met luxopunctuur zijn gebaseerd op het stimuleren van acupunctuurpunten met een divergerende infrarode stralenbundel (dus zonder naalden, veilig en geheel pijnvrij) met zeer bijzondere kenmerken.  De behandeling is eenvoudig, niet invasief en pijnloos. Dit is de laatste generatie van acupunctuur en een evolutie van de acupunctuur met naalden en laser.

Acupunctuur

Net zoals bij acupunctuur hebben de behandelingen tot doel de persoon die de kuur volgt te ondersteunen om, zowel psychisch als fysisch, het gevoel van welzijn te herstellen. Dit gebeurt door het ingrijpen op de functies van het organisme die door de agressies van het dagelijkse leven zoals stress, een onevenwichtige voeding, vermoeidheid, roken… uit hun evenwicht zijn geraakt.

In Nederland is luxopunctuur nog vrij onbekend, maar sinds eind jaren ’90 bieden meerdere centra in Frankrijk, Zwitserland en België volgende behandelingen aan:

  • Hulp bij het stoppen met roken
  • Ongemak tijdens de menopauze
  • Relaxatie, bij stress en burn-out klachten
  • Verlies van overgewicht