fbpx

Het is al ruim twee jaar geleden dat ik de luxopunctuur behandeling onderging om van het roken af te komen. Op een concert hoorde ik voor het eerst van zo’n behandeling.

Ik geloofde er niets van, maar het zaadje was geplant. Wat nou als het echt zou werken? Voor 189 euro van het roken af? Eerst zien, dan geloven! Echt gemotiveerd was ik niet, want de stoppoging die ik een paar jaar eerder had gedaan was een drama!

Na een halve eeuw roken

Een half jaar later wilde ik het toch maar proberen. Na de eerste behandeling van Petty was ik super chagrijnig en kreeg allerlei lichamelijke klachten; niet zo heel gek, na een halve eeuw roken! Maar na de tweede behandeling was ik er echt van af en voelde ik mij herboren.

Nu twee jaar verder ben ik echt blij dat ik niet meer rook. Natuurlijk heb ik er nog wel eens zin in, maar dat is zo weer verdwenen. Ik heb een behoorlijk heftig jaar achter de rug en woon nu voor het eerst in mijn leven alleen, maar roken hoef ik niet meer. Nog steeds zijn er mensen verbaasd mij zonder sigaret in mijn handen te zien.

Stinken

Ik kan echt iedereen deze zo eenvoudige manier van stoppen met roken aanbevelen. Trouwens nog een voordeeltje : mijn kleding, haar en mond stinken niet meer.

Het verhaal van Mieke van Lun