fbpx

Wat is de PSIO-bril?

PSiO bril

De PSiO-bril is geen gadget, geen wondermiddel, maar een degelijk wetenschappelijk onderbouwd product van Belgische makelij dat lichttherapie en relaxatie combineert met audio en muziek. Deze tool biedt audiovisuele stimulatie die klank, muziek en stemmen combineert met gesynchroniseerd gekleurde lichtflitsen. De overstimulatie van de zintuigen die eerst wordt opgeroepen wijkt daarna voor een fase waarin je gedachtestroom wordt losgelaten, zodat er een diepe ontspanning volgt waarin je je krachten kan terugwinnen.

De PSiO-bril combineert relaxatie- en lichttherapie via een ingebouwde ‘mp3-lichtspeler’. Het brengt je in korte tijd in een diepe ontspanning of kan een boost aan energie geven (powernaps). De bril combineert de lichtstimulatie met stemrelaxatie en gekleurde, muzikale lichteffecten. Er zijn downloadbare muzikale, relaxatie- en inslaapprogramma’s. Daarnaast zijn er ook specifieke therapeutische programma’s, alsook programma’s die een energieboost geven.

Waar kan de PSiO-bril bij helpen?

De stimulatie van het gekleurde licht en van de stembegeleiding speelt een rol bij het verbeteren van de slaapkwaliteit; het beheersen van stress; powernaps om de batterijen snel op te laden; “maal”gedachtes tot rust brengen; voorbereiding op examens (bv. betere concentratie, beter onthouden); pijnmanagement (van chronische pijn); angstreductie bij tandartsen en operatieve ingrepen; reguleren van jetlag en nog voor een heleboel andere specifieke situaties.

PSiO bril

Hoe werkt het?

De PSiO-bril werkt met al of niet pulserend gekleurd licht, muziek en/of 3D-stemmen. De techniek achter de PSiO-bril is al gedurende meer dan 27 jaar in ontwikkeling, o.a. in samenwerking met de universiteit van Luik. Naast welnesscentra, therapeuten, ziekenhuizen en slaaplaboratoria zetten ook bedrijven deze tool in voor het verbeteren van het welzijn van hun medewerkers tijdens de werkuren. Zo is deze bril ook in gebruik bij de NASA, waar deze wordt ingezet bij het reguleren van de jetlag en stress management van de astronauten.

Veiligheid

Contra-indicaties voor gebruik zijn epilepsie, maculadegeneratie (oogziekte), een recente operatie aan de epifyse en hypofyse en overgevoeligheid voor licht. Mensen die dit hebben, weten dat doorgaans van zichzelf. De uitleg van deze contra-indicaties krijg je van mij, als ambassadeur van de PSiO. Daarom wordt deze niet vrij in een winkel verkocht. 

De PSiO-bril bezit alle relevante medische certificaten die er in de EU benodigd zijn (zie website).

PSiO bril

Meer dan 180 programma’s

Ieder kan zelf een selectie maken uit meer dan 180 programma’s met stem en muziek (o.a. Engels, Frans en in mindere mate Nederlands) en deze (tegen kleine vergoeding) downloaden via http://www.psioplanet.com/ (een download-platform, zoals iTunes, maar dan in MP3 kleurenversie).
De therapeutische programma’s zijn opgesteld door of onder supervisie van de Medische Raad (zie website)

Zelf de PSiO-bril ervaren?

Wil je weten wat de PSiO-bril voor JOU kan doen, voor jouw cliënten of patiënten, ervaar het dan zelf eens.

Maak een individuele afspraak in mijn praktijkruimte te Heemstede (vlakbij Haarlem). Je krijgt dan naast de uitleg, de tijd om het effect zelf te ervaren. Ik begeleid je om de programma’s uit te proberen die het best bij jouw behoeften passen.

Rechtstreeks bestellen via de webshop?

Je kan de PSiO ook rechtstreeks bestellen op https://www.psiostore.com/nl/ .  Omdat de PSiO enkel wordt verkocht via een netwerk van ‘ambassadeurs’, moet je voor de bestelling een ambassadeurscode invullen. Neem contact met mij op voor deze code.

  • PSiO Basic € 399,00 (incl. BTW) € 329,75 (excl. BTW)
  • PSiO Custom € 579,00 (incl. BTW) € 478,51 (excl. BTW)
  • PSiO “Family Kit” : 2 PSiO Customs € 1.129,00 (incl. BTW) € 933,06 (excl. BTW)
  • PSiO Custom & Koptelefoon € 658,00 (incl. BTW) € 543,80 (excl. BTW)
PSiO bril

Meer weten?

Alle basisinfo is te vinden op de Nederlandstalige site. Meer vind je op de Engelse versie van de website. Uiteraard kan je ook contact met mij opnemen. Dan vertel ik je er alles over!