fbpx

Een betere gezondheid voor jou en de mensen om je heen, of meer geld overhouden voor leuke dingen. Waarom zou je dat niet willen? Er zijn veel redenen om te kiezen voor om te stoppen met roken. Welke redenen zijn voor jou het belangrijkst?

Mooier leven

Als je kiest om te stoppen met roken dan kies je voor…

 • Een onafhankelijk gevoel
  Als je gestopt bent met roken, hoef je je niet meer slecht te voelen over je gezondheid terwijl je rookt, of bezig te zijn met of je nog genoeg sigaretten hebt en wanneer je weer kunt roken. Je hoeft dus niet meer op de klok te kijken, op rookruimtes te letten of je schuldig te voelen of je te schamen naar de mensen om je heen. 
 • Meer genieten van geuren en smaken
  Rokers die stoppen, merken al na 48 uur dat ze beter kunnen proeven en ruiken. Ze kunnen dan meer genieten van de echte smaken en geuren van eten en drinken.
 • Een beter humeur
  Als je net bent gestopt, kun je je onrustig en somber voelen. Maar dit is alleen in de eerste weken of maanden. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich daarna stabieler en blijer voelen dan voor het stopmoment.
 • Een beter seksleven
  Mensen die niet roken hebben vaak meer zin in seks dan rokers, en hebben ook minder moeite om een erectie te krijgen.
 • Meer geld voor leuke dingen
  Als je rookt, geef je elk jaar veel geld uit aan die gewoonte. En omdat roken steeds duurder wordt, wordt dat bedrag alleen maar hoger. Stel je voor dat je dat geld kunt uitgeven aan dingen waar jij energie van krijgt!
 • Meer energie voor leuke dingen
  Een gezonder lichaam en beter humeur zorgen ervoor dat je meer energie hebt om leuke dingen te ondernemen. Heb je een nieuwe hobby of sport in gedachten? Stoppen met roken kan je daarbij helpen.

Gezonder leven

 • Een betere conditie
  Niet-rokers krijgen meer zuurstof in het bloed dan rokers. Ook rokers die pas net gestopt zijn, merken al dat hun conditie verbetert.
 • Een betere gezondheid voor je kinderen en andere mensen om je heen
  Stoppen met roken is niet alleen gezonder voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Zelfs de rook die anderen inademen via je kleren en je haar is schadelijk voor hen. Dit heet ‘derdehands rook’ en de risico’s gelden vooral voor jonge kinderen of mensen met minder weerstand. Het Trimbos-instituut legt uit in een video op vimeo.com wat derdehands rook is en waarom het gevaarlijk is. De kans dat kinderen gaan roken, wordt trouwens ook kleiner als ouders niet roken. 
 • Minder gezondheidsproblemen en langer leven
  Naast dat een niet-roker gemiddeld tien jaar langer leeft dan een roker, is er nóg een groot verschil. Niet-rokers blijven namelijk langer gezond. Ze hebben minder kans op ziektes en aandoeningen zoals; kanker en hart- en vaatziekten, een beroerte, COPD of een leven met constante benauwdheid of vermoeidheid. Als je voor rookvrij kiest, is de kans groter dat je op een prettige manier oud wordt. Als je stopt, is je kans op hart- en vaatziekten na 1 jaar al de helft kleiner. 5 jaar na je stopmoment is je kans op een beroerte net zo groot als dat van iemand die nooit heeft gerookt. 10 jaar na je stopmoment is je kans op longkanker de helft kleiner en je kans op andere soorten kanker ook veel kleiner.
 • Een betere vruchtbaarheid
  Roken is slecht voor de vruchtbaarheid van vrouwen en mannen. Als je partner of jij rookt, is het moeilijker om zwanger te worden. Als je stopt, verbetert je vruchtbaarheid vaak weer. Mannen die niet roken hebben daarnaast minder vaak erectieproblemen dan (oude én jonge) mannelijke rokers.
 • Een grotere kans op gezondheid voor je (ongeboren) kind
  Of je nu zelf rookt of meerookt: het inademen van sigarettenrook vergroot het risico op een miskraam. Als een moeder tijdens haar zwangerschap niet rookt, is er een grotere kans dat het kind in leven blijft tijdens en na de geboorte.

Frisser leven

 • Mooiere huid en haren
  Mensen die voor een rookvrij leven kiezen merken al snel dat hun huid er gezonder en frisser uitziet. Dit komt doordat de doorbloeding van je huid beter wordt. Je krijgt ook minder snel rimpels en plooien.
 • Mooiere tanden
  Niet-rokers hebben minder last van tandplak dan rokers en hun tanden verkleuren minder. Roken geeft namelijk een gele aanslag die je niet goed weg kunt poetsen. Binnen 2 tot 6 weken na het stoppen met roken wordt de mond gezonder.
 • Een frissere adem
  Mensen die voor rookvrij kiezen, hebben de volgende dag al een betere adem. Door roken krijg je vaak ontstoken tandvlees. Dat geeft ook een slechte adem. Door te stoppen met roken wordt je tandvlees gezonder.
 • Een frisser huis
  Als je visite krijgt, ruiken de kleren van je gasten na hun bezoek aan jouw huis niet meer naar rook. En je meubels, muren en gordijnen verkleuren minder en blijven langer mooi.

Lichamelijke nood

Nicotine is een zeer ernstige fysieke drug en de lichamelijke afhankelijkheid hieraan uit zich in je dagelijkse leven. Je herkent allicht het paniekerige gevoel wanneer je door je sigarettenvoorraad heen bent.

De verslaving beheerst je leven, omdat het je dwangmatig op vrij regelmatige tijdstippen aan je lichaam moet toedienen. Nog snel een sigaretje opsteken voordat je rookvrije ruimtes betreedt of tijdens een gezellig etentje toch maar even naar buiten gaan voor je dringende nicotineshot zijn hier duidelijke voorbeelden van.

Hoe erg je lichaam nood heeft aan regelmatige nicotineshots merk je des te meer wanneer je een rookstop poging op wilskracht onderneemt. Het continue lichamelijke snakken van het lichaam naar de nicotine is voor de meeste mensen te heftig en te langdurig, de afkickverschijnselen waarmee je geconfronteerd wordt nemen ondraaglijke proporties aan waardoor je meestal je rookstop poging binnen afzienbare tijd staakt.

Dankzij luxopunctuur worden de chemische veranderingen die de nicotine in je lichaam heeft veroorzaakt omgekeerd en ben je onmiddellijk verlost van de nicotineverslaving. Je lichaam snakt niet langer naar de drug, hetgeen je toelaat op een rustige manier te stoppen met roken, zonder stress, zonder vervelende bijwerkingen.

Geschikt voor alle vormen van nicotineverslaving

 • Traditionele tabak rookwaren waaronder sigaretten, sigaren, cigarillo’s, pijp, waterpijp, enz
 • E-sigaretten, vaporizers (de liquids bevatten meestal nicotine)
 • Nicotinekauwgom, nicotinepleisters, nicotinetabletten, enz.
 • Snuiftabak

Duur van de behandeling
• 2 sessies binnen drie tot vier weken

Kosten
• € 189,00